Ud está aquí:
  1. Portada
  2. Fons documentals
  3. Novetats

Novetats de l'Arxiu de la Corona d'Aragó

En els últims anys s'ha desenvolupat un ambiciós programa d'actuació sobre la documentació més valuosa del centre, especialment sobre els registres de la Cancelleria reial (descripció, restauració i reprografia mitjançant microfilm o digitalització). Es poden consultar en línia tots els documents digitalitzats en els últims deu anys, gràcies a haver-ne vinculat la imatge resultant amb la descripció revisada al Portal d'Arxius Espanyols (PARES).

Actualment s'està duent a terme la revisió de la informació introduïda a PARES els anys anteriors mitjançant l'emmagatzematge dels instruments de descripció manuscrits i mecanografiats existents. Paral·lelament, s'hi afegeixen noves descripcions i se n'amplien les existents d'acord amb les normes internacionals ISAD(G) i ISAAR(CPF), així com les normes de creació de punts d'accés de la Subdirecció General dels Arxius Estatals.

Igualment, s'estan revisant i modificant els camps i nivells de descripció per facilitar l'intercanvi internacional d'informació i facilitar la connexió de PARES amb el Portal Europeu d'Arxius a través del projecte APEF.

S'ha completat la descripció de la col·lecció de Cartes àrabs.

S'ha revisat i completat la descripció de les cartes reials de l'època de Ferran el Catòlic.

Es poden consultar altres novetats es poden consultar en el Portal d’Arxius Espanyols (PARES).

Subir