Mecanismes de protecció de la propietat intel·lectual

D'altra banda, la legislació espanyola ofereix una sèrie de mecanismes de protecció dels drets de propietat intel·lectual, amb la possibilitat d'acudir a accions administratives, accions civils i accions penals. En concret, la Llei de propietat intel·lectual ofereix al seu llibre III, títol I, accions i procediments que no solament poden plantejar-se en els supòsits d'infracció dels drets exclusius d'explotació, sinó que també emparen i comprenen els drets morals, i aquells actes de desconeixement dels drets de remuneració; de la mateixa manera, s'ofereix la protecció tant si els drets citats corresponen a l'autor, a un tercer adquiridor d'aquests, o als titulars dels drets connexos o afins.

També dins del llibre III es regula, en el seu títol II, el registre general de la propietat intel·lectual. En el títol III del mateix llibre es regulen els símbols o indicacions de la reserva de drets, i en el titol IV, les entitats de gestió col·lectiva de drets de propietat intel·lectual. 

Continguts relacionats 

© Ministerio de Cultura y Deporte

Logotipo W3C/WAI doble A (WCAG 1.0) Este documento es valido XHTML 1.0 Strict Este documento CSS es valido

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para dar una mejor experiencia de navegación. Si continúa navegando se considera que acepta nuestra política de cookies

  • Entendido