El registre de la propietat intel·lectual

És necessari registrar una obra per protegir-la? No. En protegir-se l'obra pel sol fet de la seua creació, la inscripció en el registre de la propietat intel·lectual és voluntària. És convenient, tanmateix, indicar la reserva de drets i el símbol ©, en el cas d'una obra o prestació o, si es tracta de fonogrames el símbol ®.

Els avantatges que oferix la inscripció en el Registre són, a més de proporcionar una prova qualificada de la qual els drets inscrits existixen i pertanyen al seu titular, llevat que es demostre el contrari, la de donar publicitat als drets inscrits.

Com puc registrar una obra o prestació?S'ha de presentar una sol·licitud davant del Registre de la Propietat Intel·lectual i pagar una taxa. El model de sol·licitud, així com la documentació que cal acompanyar en cada cas, es faciliten al registre general de la propietat intel·lectual.
Enllaç a "El registre general de la propietat intel·lectual"

On es registra? En qualsevol registre territorial o a les seues oficines delegades, si les tinguera, o a les oficines provincials del registre central, a voluntat i interés de l'autor. Les adreces de les oficines del Registre General de la Propietat Intel·lectual poden consultar-se a l'apartat d'adreces d'interés
Enllaç a "Adreces d'interés"

Documents relacionats


© Ministerio de Cultura y Deporte

Logotipo W3C/WAI doble A (WCAG 1.0) Este documento es valido XHTML 1.0 Strict Este documento CSS es valido

Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para dar una mejor experiencia de navegación. Si continúa navegando se considera que acepta nuestra política de cookies

  • Entendido